©  AFP

NBA-kampioen Golden State Warriors loopt in Phoenix tegen tweede seizoensnederlaag aan

Regerend kampioen Golden State Warriors is dinsdag op bezoek bij Phoenix Suns tegen zijn tweede nederlaag van het seizoen aangelopen in de NBA. In Arizona werd het 134-105 in het voordeel van de thuisploeg.

Maarten Delvaux
Bron: BELGA

Devin Booker nam liefst 34 punten voor zijn rekening. Daarnaast was hij ook nog eens goed voor zeven assists en twee rebounds. Bij de Warriors sloot Stephen Curry af met 21 punten.

Voor Phoenix Suns, vorig seizoen kwartfinalist in de NBA, was het de derde zege van het seizoen. Daarmee klimmen ze in de Western Conference naar de gedeelde tweede plaats. Enkel Portland Trail Blazers is daar dit seizoen na vier speeldagen nog foutloos. Golden State Warriors komt voorlopig na twee zeges en twee nederlagen niet verder dan de tiende plaats.

De verrassing van de dag viel in Oklahoma City te noteren, waar het plaatselijke OKC Thunder het met 108-94 haalde van LA Clippers, een van de favorieten voor de titel dit seizoen. Shai Gilgeous-Alexander loodste de thuisploeg met 33 punten en 8 rebounds naar de eerste zege van het seizoen. De Clippers, die zonder Kawhi Leonard (blessure) en Paul George (ziek) moesten aantreden, staan na vier wedstrijden reeds met twee nederlagen achter hun naam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer