De bevindingen van het rapport zullen aan regeringen worden gepresenteerd tijdens de Cop27 VN-klimaattop, die volgende maand in Egypte begint. (Illustratiefoto)
Volledig scherm
De bevindingen van het rapport zullen aan regeringen worden gepresenteerd tijdens de Cop27 VN-klimaattop, die volgende maand in Egypte begint. (Illustratiefoto) © Getty Images

Eet maximaal twee keer per week vlees om klimaat te redden, zegt nieuw rapport: “Elke fractie van een graad telt om mens en planeet te beschermen”

WetenschapIn de ontwikkelde wereld zou iedereen maximaal twee keer per week vlees mogen eten om de ergste gevolgen van de klimaatcrisis te voorkomen. Dat is een van de conclusies uit het klimaatrapport dat vandaag is gepubliceerd.

35 reacties

  • Cris Verwilligen

    2 jaar geleden
    Mr Jansen, laat iedereen eten wat hij wil. Als vegetarisch je keuze is, goed geen probleem. Ik ben eerder carnivoor dan omnivoor. Een mens heeft vlees nodig, altijd al gehad. Anders hadden wij tanden en een spijsverteringskanaal als een paard. Waar het vlees vandaan komt, daar kunnen we over discussieren. En een paar mensen minder op deze aardbol mag ook. En eigenlijk is er nog niets bewijzen, enkel een paar modellen die gebaseerd zijn, op wat eigenlijk? Niemand die het weet
  • theo jansen

    2 jaar geleden
    Voorlopig blijkt dat een te groot deel van de bevolking te beroerd en/of te egoïstisch is om oa minder vlees te eten. Verhoog de belasting op de consumptie van vervuilende producten. De vervuiler dient de troep te betalen die ze achterlaten.
  • Benjamin Gilissen

    2 jaar geleden
    Ik eet vlees wanneer ik zelf wil!
  • freddy vandersmissen

    2 jaar geleden
    Ik eet wat ik wil , dat ze eens in hun eigen trog kijken. Ik leef nu , en niet binnen 200 jaar .
  • Yvan Lissens

    2 jaar geleden
    Ik ben het eens met de mening van David Lievens. Pak dringend de overbevolking aan. Een mens heeft vlees nodig in zijn dieet. Mij is altijd verteld dat een mens een omnivoor is, wij hebben dus zowel plantaardige en dierlijke voeding nodig.