Woning waar zangeres Ann Christy opgroeide in Berchem staat te koop

Berchem -

Fans van de muziek van Ann Christy die op zoek zijn naar een nieuwe woning, zouden weleens de aankoop van hun leven kunnen doen. 22 jaar lang woonde de zangeres, bekend van liedjes als ‘Gelukkig zijn’, ‘De Roos’ en ‘Dag Vreemde Man’ in Berchem. Onder meer in de Jennevalstraat 18. Die herenwoning staat sinds maandag te koop.

Elien Van Wynsberghe

Ann Christy: Hier (en op nummer 26) woonde zij. Zij was één van onze grootste zangeressen. Dat staat te lezen op een gedenkplaatje dat vorig jaar werd bevestigd tegen de gevel van de woning. Het gouden plaatje kwam er op initiatief van bewonderaar (noem hem geen superfan) Luk Ferdinand uit Merksem die er eerder al op eigen houtje voor zorgde dat er een Ann Christy-plein kwam in Meise, waar de zangeres in 1984 overleed.

“Het doet me plezier dat Ann Christy hiermee een blijvende herinnering in Berchem krijgt,” zei Luk daar vorig jaar nog over in uw krant. “Ik wil de bewoners van het pand hiervoor van harte bedanken.”

Die bewoners, dat zijn (voorlopig nog) Bob Hamblok en zijn vrouw. “Toen we deze woning kochten, wisten we niet dat Ann Christy hier ooit gewoond heeft”, vertelt Bob lachend. “Maar tijdens onze verhuis bracht een toevallige passant ons al meteen op de hoogte. ‘Weten jullie wie hier gewoond heeft?’ Sindsdien weten we het dus.”

© W. De Baere

Zelf zijn ze geen uitgesproken fans van de liedjes van Ann Christy. “Al ken ik uiteraard wel haar muziek”, zegt Bob. Of hij al telefoon kreeg van fans die de woning graag willen komen bezichtigen? “We plaatsten ons zoekertje gisteren nog maar online. Voorlopig hebben negen mensen contact met ons opgenomen. Geen idee of daar fans van Ann Christy tussen zitten.”

Ann Christy werd in 1945 geboren in Antwerpen als Christiane Leenaerts. Ze groeide op in de Jennevalstraat. Eerst woonde de familie Leenaerts in het andere pand in de straat. Dat huis werd ondertussen afgebroken. Nadien verhuisde de familie naar nummer 18. In totaal woonde de zangeres die op 38-jarige leeftijd overleed aan baarmoederhalskanker 22 jaar lang in Berchem. De woning waar ze opgroeide staat momenteel te koop voor 485.000 euro.

Bewonderaar Luk Ferdinand en Berchems districtsburgemeester Evi Van der Planken tijdens de inhuldiging van het gedenkplaatje aan de woning vorig jaar. © Joris Herregods

© rr

© rr

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER