Nationaal symbool van China op de Chinese ambassade.
Volledig scherm
Nationaal symbool van China op de Chinese ambassade. © AFP

Nederland heeft bewijs dat er illegale Chinese politiebureaus in hun land actief zijn

De Chinese regering wordt ervan beschuldigd minstens twee niet-aangegeven politiebureaus in Nederland te hebben. Nederlandse media hebben bewijzen gevonden dat de “overzeese dienstenstations” worden gebruikt om Chinese dissidenten in Europa het zwijgen op te leggen.

20 reacties

  • Guy Stanbel

    2 jaar geleden
    Tijd dat we afstand houden van al deze corrupte regimes die ons luxe inlepelen om ons afhankelijk te maken.
  • Jo Bosman

    2 jaar geleden
    Die zullen er in België ook wel zijn. van de Chinese gemeenschap in België is weinig of niks bekend.
  • Polutnik Ronald

    2 jaar geleden
    Die Chinezen zijn al zoals of waren het al zoals de Russen , steeds liegen en weten nooit van iets en hebben ook nooit iets verkeerd gedaan .
  • Jurgen Herbert

    2 jaar geleden
    En wat bijvoorbeeld met de FBI en CIA die in diverse wereldlanden opsporingswerken en spionage opdrachten en dergelijke verrichten (meestal in het geheim)?
  • Leonarda Van Opbroecke

    2 jaar geleden
    En is China het enige land ? Denk het niet.
  1. House of Cards in China: waarom werd ex-president Hu Jintao voor het oog van de hele wereld van het podium geëscorteerd?
    PREMIUM

    House of Cards in China: waarom werd ex-president Hu Jintao voor het oog van de hele wereld van het podium geëscor­teerd?

    Historisch weekend in China: op het twintigste partijcongres is bevestigd dat president Xi Jinping er nog een derde ambtstermijn aanbreit. Dat is een breuk met het verleden, normaal regeren Chinese leiders maximaal twee termijnen. Toch heeft de wereldpers het amper daarover, want het congres is overschaduwd door een vreemd incident met Xi’s voorganger Hu Jintao. “Zelfs als Hu vernederd moest worden, kon dit ook achter gesloten deuren.”
  2. PORTRET. De machtigste dictator die de geschiedenis ooit gekend heeft, maar hier kennen we Xi Jinping nauwelijks: “Zijn vrouw is in China even populair als Beyoncé”
    PREMIUM

    PORTRET. De machtigste dictator die de geschiede­nis ooit gekend heeft, maar hier kennen we Xi Jinping nauwelijks: “Zijn vrouw is in China even populair als Beyoncé”

    Er wonen op onze planeet 7,9 miljard mensen. Daarvan zijn er 1,4 miljard Chinees. En die worden allemaal geleid door één man die geen tegenstand duldt: Xi Jinping (69). Op het twintigste partijcongres van de Communistische Partij van China dat zondag van start gaat, zal bevestigd worden dat Xi Jinping vijf jaar langer president blijft van het land en nog meer macht krijgt. Hij zou daardoor de machtigste leider van China sinds Mao Zedong kunnen worden. Xi heeft één doel: Amerika en Rusland nog voor 2050 van de troon stoten als dé wereldmachten. Maar wie is die man?