2 gemaskerde mannen gooien vuilnisbak met mobiele flitscamera in vaart in Mechelen

In Mechelen hebben twee gemaskerde mannen een vuilnisbak waarin een mobiele flitscamera in verstopt zat in de vaart gegooid. Ze vluchtten weg op de fiets. De politie is naar henĀ op zoek.

Gisterennamiddag hield de lokale politie in Mechelen snelheidscontroles aan de Stuivenbergvaart. "Rond half vier zijn twee mannen, die hun gezicht bedekten, naar de mobiele flitscamera gestapt die verstopt zat in een vuilnisbak. Ze gooiden die de vaart in. Met de hulp van een man die daar aan het vissen was, werd de flitscamera weer op het droge gebracht", zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politiezone Mechelen-Willebroek.

"De twee verdachten vluchtten weg met de fiets. Aan de hand van camerabeelden gaan we hen nu proberen op te sporen. We willen ook weten wat precies hun motief was", zegt Van de Sande.

40.000 euro

De flitscamera zelf kost 40.000 euro. Hij is voor herstelling of vervanging weggebracht naar de fabrikant. " Zodra we de verdachten hebben opgespoord, zullen we proberen de schade op hen te verhalen. Mechelaars hoeven zich ook geen zorgen te maken, we hebben nog verschillende andere flitscamera's en zullen dus flitscontroles blijven houden", besluit Van de Sande.Ā 

Meest gelezen