© Politie Antwerpen

Bende die drugs produceert in caravan en verkoopt in gevangenis doorverwezen naar correctionele rechtbank

Antwerpen -

De raadkamer in Antwerpen heeft dinsdag 24 personen verwezen naar de correctionele rechtbank in een onderzoek naar drugshandel. De bende wordt ervan verdacht xtc, speed en MDMA te produceren en te verkopen.

nelo

LEES OOK. Bende opgerold die drugs produceert in caravan en verkoopt in gevangenis: 19 arrestaties

Het onderzoek kwam afgelopen zomer in een stroomversnelling. “De organisatie rond de hoofdverdachte werd ervan verdacht amfetamines en andere drugs te produceren in een caravan in Sint-Gillis-Waas”, vertelde woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie aan onze krant. “Via een netwerk van tussenpersonen zouden de verdachten de drugs aan diverse lokale dealers verkocht hebben, vooral in het Antwerpse.”

De politie denkt ook dat de organisatie drugs binnensmokkelde in de gevangenis van Oudenaarde. Daarvoor zou een gedetineerde die toestemming had om de gevangenis te verlaten ingeschakeld zijn. De drugs werden nadien verkocht in de gevangenis.

Het onderzoek leidde eind februari tot 21 simultane huiszoekingen. Bij de actie nam de politie zo’n 38.000 euro cash geld, amfetamines, cocaïne, hasj, cannabis, crack, ketamine en verschillende soorten wapens in beslag. Dinsdag verschenen in totaal 24 betrokkenen voor de raadkamer in Antwerpen. Deze besliste om alle verdachten te verwijzen naar de correctionele rechtbank. (nelo)

© Politie Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER