Beruchte Antwerpse drugscrimineel "de Algerijn" enkele weken geleden vrijgelaten in Marokko

Marokko heeft enkele weken geleden de beruchte Antwerpse drugscrimineel "de Algerijn" vrijgelaten uit de gevangenis. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het nieuws is aan onze redactie bevestigd. Ons land had om zijn uitlevering gevraagd, maar die werd afgewezen. De man werd gisteren nog tot zes jaar cel veroordeeld in ons land.

Op 18 februari 2021 werd er rond 20.15 uur een brandbom gegooid naar een huis aan de Albert Bevernagelei in Deurne. De woning liep daarbij lichte schade op. Een van de zonen werkt als koeltechnieker in de Antwerpse haven en was het vermoedelijke doelwit van de aanslag.

Hij zei dat hij enkele maanden voordien benaderd werd door een Noord-Afrikaan met de vraag of hij iets wilde bijverdienen, maar hij had het aanbod geweigerd. Op camerabeelden was te zien hoe de twee daders zich op een bromfiets verplaatsten. 

De aanslag werd besproken in onderschepte Sky ECC-communicatie. Onder meer op basis van die informatie is "de Algerijn" dus gisteren tot zes jaar cel veroordeeld. Hij wordt door ons land ook nog gezocht als kopstuk van een drugsbende. Enkele maanden geleden kon de man opgepakt worden in Marokko. Ons land vroeg zijn uitlevering, maar Marokko heeft dat geweigerd. De man is er enkele weken geleden terug vrijgelaten.

Meest gelezen