© JDW

Man die door politie in de voet werd geschoten blijft in de cel

De 44-jarige man uit Booischot die maandag de politie aanviel met een mes en in de voet werd geschoten, blijft nog minstens een maand in de cel. De heeft de raadkamer in Mechelen beslist.

tdk

De man alarmeerde maandag zelf de politie en deelde mee dat hij zijn familie zou vermoorden. Twee politieploegen snelden ter plaatse, maar toen de agenten het appartementsgebouw binnenkwamen, viel de 44-jarige man de agenten aan met een mes. Toen hij dreigde ermee uit te halen, werd hij in de voet geschoten.

Hij werd aangehouden voor gewapende weerspannigheid. “Mijn cliënt had helemaal niet de intentie om de politiemensen te verwonden. Hij wou doodgeschoten worden”, licht advocate Kristel Coppieters toe. “Hij beseft ondertussen wat hij heeft aangericht en hoopt dat de politieman die het schot loste het niet te moeilijk heeft met het verwerkingsproces. Hij wil zich ook excuseren bij de inspecteur.”

De advocate hoopt dat haar cliënt binnenkort in een psychiatrische instelling kan worden opgenomen. Voorlopig verblijft hij evenwel in de ziekenboeg van de gevangenis in Brugge en zolang zijn voet verzorging nodig heeft, kan hij niet terecht in een psychiatrisch ziekenhuis.

De politieman die het schot loste, handelde volgens het parket uit wettige zelfverdediging. De agent is buiten verdenking gesteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER