Ex-portier en acteur Tim Tubbax wil naam maken na ‘Zillion’, maar niet zomaar: “Voor ‘De Bachelor’ heb ik gepast”

Tim Tubbax, ex-buitenwipper bij Zillion en nu te zien in de gelijknamige film, hoopt mooie kansen te krijgen als acteur. Al heeft hij er niet zomaar alles voor over om in de spotlights te staan. “Ze hebben mij ook gevraagd voor De Bachelor”, zegt hij in TV Familie. “Daar pas ik wijselijk voor.”

edb

Tim Tubbax (50) is bekend als ex-portier, ex-topsporter, ex-politieagent, en ook wel om zijn turbulent verleden. Maar anno 2022 is hij een student cardiologie die naast een job in de zorg nog meer wil acteren. Vanaf vandaag is hij te zien in Zillion als – je raadt het niet – portier.

“Uiteraard hoop ik dat er door Zillion nog mooie kansen op mijn pad komen”, zegt hij. “Al wil ik me zeker niet profileren als iemand die aan eender wat zou meewerken, puur om op tv te komen.” Hij verwijst naar de vraag die hij kreeg om de nieuwe bachelor te worden in het gelijknamige programma op Play4. “Daar pas ik wijselijk voor. Ja, ik ben op een wijze leeftijd gekomen, hè (lacht).

Tubbax heeft al een paar leuke rollen op zijn cv staan. Hij was een tijdje te zien in Familie, speelde ooit president Obama in Flikken Maastricht en had een rolletje als politieman in de BBC-serie The Missing. De Antwerpenaar was ook te zien in de films Any Way The Wind Blows met Matthias Schoenaerts en Legionnaire met Jean-Claude Van Damme. En nu zit hij dus in Zillion, “de duurste film die in Vlaanderen ooit gemaakt is”, aldus de oud-agent.

LEES OOK. IN BEELD. Dit was de exclusieve afterparty van ‘Zillion’: trance, vuurwerk en sensualiteit

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER