President Poetin zou de oefening gevolgd hebben vanuit een controlecentrum.
Volledig scherm
President Poetin zou de oefening gevolgd hebben vanuit een controlecentrum. © ANP / EPA

Rusland houdt nucleaire oefeningen onder toeziend oog van Poetin

De Russische president Vladimir Poetin heeft woensdag vanuit een controlecentrum de training gevolgd van Russische strijdkrachten die een zogenaamde nucleaire aanval uitvoerden. Er werden onder meer kruis- en ballistische raketten, waaronder die voor de lange afstand, afgeschoten. Ook onderzeeërs en strategische bommenwerpers deden aan de oefeningen mee, meldt het Kremlin volgens staatsmedia.

8 reacties

  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    De NAVO heeft ook haar nucleaire oefeningen gehouden die al lang een datum hadden. Poetin doet dit ook maar deze keer met beelden. Hoe dreigend ook dit allemaal mag overkomen, dit is een zeer goed teken. Er is een evenwichtige nucleaire ontmoedigingsdialoog tussen het westen en Rusland. Ook aan de telefoon trouwens. Pas als deze manoeuvrers niet aangekondigd worden en de telefoon niet meer gaat, wordt het verontrustend. Voorlopig is alles oké.
  • katty Philips

    2 jaar geleden
    Het is tijd dat de navo zijn leger vernietigd, nu ze zo verzwakt zijn de aanval nu is nog altijd de beste verdediging.
  • Fernand Beaumonde

    2 jaar geleden
    Oekranie direct aanvaarden als NATO Lidstaat en er meteen enkele honderdduizenden militairen heen sturen met het nodige materiaal om de Russen uit de Donbas en de Krim te pleuren. Wat gaat Poetin doen? Kernbommen inzetten die het einde van Rusland betekenen? Nee, zijn kak ophouden en aftreden.
  • Alex Jonckers

    2 jaar geleden
    Er is een gezegde ,het enige wat kwaad nodig heeft om te overwinnen,is dat goeie mensen niks doen
  • Patrick Van Goubergen

    2 jaar geleden
    Tijd om troepen te sturen