Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V): "Mensen hebben nog steeds niet allemaal een plaats. Ik blijf op de urgentie wijzen binnen de regering".
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V): "Mensen hebben nog steeds niet allemaal een plaats. Ik blijf op de urgentie wijzen binnen de regering". © BELGA

Er komt noodopvang voor asielzoekers in Jabbeke en Glons: “Maar we zijn er nog lang niet”

Het kernkabinet heeft beslist humanitaire noodopvang voor asielzoekers te organiseren in Jabbeke (West-Vlaanderen) en Glons (Luik). Het gaat alles samen om 1.176 plaatsen en er wordt nog gezocht naar verdere plaatsen. Dat bevestigt het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

26 reacties

  • victor vandesande

    2 jaar geleden
    Wanneer gaan de politiekers beginnen begrijpen day de bevolking er genoeg van heeft. Er is geen draagvlak meer. Het kost fortuinen en´ de migranten brengen geen enkele meerwaarde bij. De instroom stoppen is dan ook de enige goede oplossing. De politieker die dat doet krijgt mijn stem.
  • gust van langenhove

    2 jaar geleden
    Opvang word onbetaalbaar en wat zin heeft om gans de wereld hier te huisvesten we hebben niks van grondstoffen , zelfs geen voedsel meer , maar ja de meeste ministers zijn niet verkozen en doen het voor geld en pensioen .
  • Jeroen Deschrijver

    2 jaar geleden
    Asieltoevloed afremmen? Stop met die mensen geld te geven. Bed, bad, brood. Das genoeg. Extra opvangplaatsen? In Laken en Brussel staan 2 paleizen met veel te veel plaats.
  • Karel Vanormelingen

    2 jaar geleden
    Stefan ze zullen de geldkraan nooit dichtdraaien ze verdienen er zelf miljarden aan
  • KRISTOF SPRUYT

    2 jaar geleden
    Geweldig toch hè. Elk jaar wordt gemiddeld 40% van de asielaanvragen goedgekeurd. Dat is om de paar jaar een nieuwe stad die we nodig hebben voor die te huisvesten. Het is wel een geluk dat dit allemaal dokters en leraren zijn en hier een enorme bijdrage gaan leveren aan dit land. Om moedeloos van te worden