(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Getty Images/EyeEm

Loonoverleg lijkt al voorbij voor het begonnen is: “Geen ruimte voor meer loon, terwijl winstmarges van bedrijven historisch hoog liggen”

De socialistische vakbond waarschuwt een dag voor de start van het overleg geen akkoord te ondertekenen waarin sprake is van 0 procent loonsverhoging. Maar volgens de loonnormwet is een hoger brutoloon de komende twee jaar onmogelijk.

7 reacties

  • Koen Raspoet

    1 jaar geleden
    Klagen en zagen maar de grote Jan uithangen en met dikke SUV's rond rijden maar o wee als de man die dit allemaal mogelijk maakt een beetje opslag vraagt. Egoïsten van het ergste soort zijn het!
  • Carl Vangenechten

    2 jaar geleden
    Heeft het zin om te gaan vergaderen als er deelnemers op voorhand hun eisen op tafel leggen. Het gaat dus niet om overleg maar om afpersing.
  • alain lammens

    2 jaar geleden
    De bedrijven hebben de notionele intrest vergeten zeker destijds ? Miljarden, via ontwijkende niet te moeten betalen belasting, winsten gemaakt als geen ander en nu de loonindexering misbruiken. Via de huidige crisis, alle prijzen enorm de hoogte in. Komaan zeg, bende hypokrieten.
  • Patrick Braekeveldt

    2 jaar geleden
    De subsidies en steunmaatregelen voor ondernemers en bedrijven swingen de pan uit ,dan spreken we nog niet over alle truken van de foor om belasting te ontwijken ,het is duidelijk waar onze grote staatsschuld vandaan komt !
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Steeds meer actieven. Een bevolking die verouderd en dus normaal hogere lonen krijgt. En toch is de loonmassa in de productie tot eind vorig jaar met 3% afgenomen. Rekening houdend met de inflatie over meerdere jaren krijgen deze die werken steeds minder. Terwijl de winstmarges jaar na jaar gegroeid zijn. Sneller dan in de andere EU landen en de VS. De lage euro maakt voor ons het leven nog eens extra duur en de export goedkoper.