BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bedrijf dat België mondmaskers verkocht failliet verklaard: zijn vermeende oplichters gaan lopen met 32 miljoen euro?

De Luxemburgse firma die ervan verdacht wordt ons land opgelicht te hebben bij de verkoop van 32 miljoen euro aan mondmaskers is failliet verklaard. Dat is slecht nieuws voor de Belgische staatskas. “De kans dat we nog geld kunnen terugvorderen, is klein geworden.”

213 reacties

  • piet devlieger

    2 jaar geleden
    Gelooft er nu echt iemand dat dat zomaar gewoon een vergissingkje was ? 32 miljoen euro, oeps, kan gebeuren. Het wordt hoogtijd dat er hier onderzocht wie er hier belang bij had. Een rondje 'follow the money' dringt zich zeker op. Wie heeft er belang gehad bij deze zaak en miljoenen geïncasseerd ?
  • Ives Ameel

    2 jaar geleden
    Ook de epidemie heeft geld in het zakje van de sjoemelaars gedaan, dat is nu de wereld waarin we leven.
  • Geert DB

    2 jaar geleden
    De minister was Phillippe Goffin (MR)
  • Marlene De Smedt

    2 jaar geleden
    De roep van de bevolking om mondmaskers, die schaars waren, heeft in de ondoordachte beslissing vast een rol gespeeld. Velen die hier kritiek hebben, hebben destijds waarschijnlijk geroepen om die mondmaskers. Zowat onze hele productie gebeurt in China. De kwaliteit daarvan is alom bekend. Bijvoorbeeld ook i.v.m. speelgoed voor kind en huisdier. Dit is het gevolg van wat bedrijven verkopen als "delocalisering" omdat de lonen hier te hoog zouden zijn...
  • Anita Billen

    2 jaar geleden
    Onze politiekers wisten hier al lang van waarom niet direct ingrijpen??? Ja, zo zijn onze politiekers blunders verzamelen daar zijn ze echt goed in.