Evi, Mirte en Kristof (v.l.n.r.) kunnen hun droom van een ‘Bollebos“ waar maken op een perceel van Natuurpunt Hoeselt. ©  Fred Peeters

Help jij mee bomen planten? Vzw Bollebos wil nieuw bos creëren in Hoeselt

Hoeselt -

Een nieuw bos planten, dat is het opzet van vzw Bollebos. Op zondag 27 november wordt de droom van oprichters Kristof, Mirte en Evi werkelijkheid: samen met heel wat vrijwilligers zullen ze een ‘Bos van de Hoop’ planten in Hoeselt. Al zoeken ze nog wat hulp.

neac

Hoe erg ze nood hadden aan bos in hun omgeving merkten Kristof en Mirte tijdens de eerste lockdown. Alleen bleek er in Haspengouw weinig bos te vinden. Daarom startten ze met vzw Bollebos, met als doel extra bos aan te planten. Samen met Evi werden er de voorbije twee jaar duizenden kaartjes verkocht om geld in te zamelen. Ondertussen hebben ze genoeg geld gespaard om de bomen ook echt te planten.

Samen met de plaatselijke lagere school Het Nederwijsje werd er beslist om een speel- en voedselbos aan te leggen op een perceel van de gemeente Hoeselt, met steun van de provincie Limburg. De geplande 1,3 hectare werden er, dankzij Natuurpunt, al snel 6. Het bos zal daardoor aansluiten op het bestaande natuurgebied van de vallei van de Winterbeek.

Voor het aanplanten van het bos, op zondag 27 november, is vzw Bollebos nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Inschrijven kan via bollebos.be/hoeselt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer