Screenshot uit het Twitterfilmpje van Elon Musk die het hoofdkantoor van Twitter bezoekt

Elon Musk bezoekt het hoofdkantoor van Twitter met gootsteen in z'n handen, overname lijkt zo goed als zeker

De overname van Twitter door de Amerikaanse miljardair Elon Musk lijkt nu toch zo goed als rond. Volgens persbureau Bloomberg wil Musk de overname vrijdag afronden. Vandaag heeft Musk alvast het hoofdkantoor in San Francisco bezocht. En dat deed hij met een gootsteen in zijn handen. Om het "te laten bezinken".

Dat Elon Musk, de excentrieke topman van Tesla en SpaceX, niet verlegen is om een grapje is bekend. Op Twitter postte hij vanavond een filmpje waarin hij het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco binnenwandelt. Met in zijn handen een gootsteen. A sink in het Engels, om het te laten bezinken. Een woordgrapje dat beter werkt in het Engels. 

Er is lang onduidelijkheid geweest of Musk nu wel of niet Twitter zou kopen. Persagentschap Bloomberg maakte gisteren nog bekend dat Musk de overname van Twitter tegen vrijdag wil afronden. Dat zou hij beloofd hebben tijdens een videoconferentie met bankiers die hem helpen om de deal gefinancierd te krijgen. 

De banken, geleid door Morgan Stanley, zullen Musk zowat 13 miljard dollar lenen van de 44 miljard dollar (54,2 dollar per aandeel) die hij voor Twitter op tafel moet leggen. De financieringsovereenkomst staat op het punt ondertekend te worden, zegt Bloomberg. Dat is één van de laatste stappen voordat het geld effectief naar Musk wordt gestuurd. Musk heeft van de rechtbank tot eind deze week gekregen om het bedrijf te kopen.

Musk zelf veranderde zijn bio op Twitter vandaag in "Chief Twit", baas van Twitter.

Meest gelezen