De hackers kijken live mee in de slaapkamers en nemen beelden van de onwetende slachtoffers.
Volledig scherm
PREMIUM
De hackers kijken live mee in de slaapkamers en nemen beelden van de onwetende slachtoffers. © RV

De illegale handel in bewakingssystemen: wij keken mee tot in de slaapkamer van nietsvermoedende mensen

Kijkt iemand mee in uw living, keuken, bad- of slaapkamer? De FOD Binnenlandse Zaken waarschuwt voor bewakingscamera’s in uw huis, omdat die zeer kwetsbaar blijken voor hackers. HLN.be dook onder in de wereld van gekraakte camera’s en ontdekte een ware handel in illegaal verkregen beelden.

63 reacties

  • Carin Desmet

    2 jaar geleden
    Alsof we dat nog niet wisten.. Zelfs de overheid zeker de UK en US kijk binnen. Niks caméra in huis. Zelfs tablet pc en smartphone is een plakker op camera...
  • Ives Ameel

    2 jaar geleden
    Natuurlijk zitten die dingen vol met spyware en konsoorten hoe zouden dieven anders zo makkelijk binnen kunnen en precies weten wat te stelen. Die camera's laten heel de wereld kijken in je huis, of wat dacht je dat dat niet kon?
  • Steven Zakeriesen

    2 jaar geleden
    Die is oud nieuws is jaren geleden al eens op Telefacts geweest. De reden voor dit is 99 procent de basis instellingen gebruik van de fabrikant. Na aankoop je paswoorden zelf kiezen en probleem is opgelost
  • Alan Janssen

    2 jaar geleden
    Waarom camera's.... puur door de marketing van angst!
  • Pieter Verhulst

    2 jaar geleden
    En voorts enkel mechanische beveiliging op alle ramen en deuren. Meer is niet nodig. Houd ze 3 tot 5 minuten bezig en ze bollen het af. Op camera zie je de dief met zijn hoodie. Kan je dus niets mee.