ECB-president Christine Lagarde.
Volledig scherm
ECB-president Christine Lagarde. © REUTERS

ECB gaat rente in eurozone waarschijnlijk flink verhogen

De Europese Centrale Bank (ECB) voert de rente in de eurozone donderdag naar verwachting opnieuw flink op. Dat is nodig om de hoge inflatie te beteugelen. Maar de vraag is wel wat ECB-president Christine Lagarde zal zeggen in haar toelichting. Steeds meer economen vrezen dat de economie in een recessie kan belanden.

24 reacties

  • Eric Horemans

    1 jaar geleden
    De energiecrisis uitroepen als synoniem met Putin is een bedrog. Het is gewoon passend in het plaatsje alsof het was zoals tweede helft jaren 70. De realiteit is dat de ECB te veel geld heeft gecreëerd op vraag van EU en ze verdeelde over de lidstaten die het gratis in omloop brachten en dan krijg je zoveel inflatie als je in percentage bijdrukte. Of toch bijna... maar politici zijn meesters in bedrog met de hulp van de banksector gebeuren dingen ongestraft alsof het de norm is. Dat is ze niet!
  • Bertrang Russell

    2 jaar geleden
    Dirk Vader 100% akkoord. We betalen een enorme prijs omdat we niet willen dat Oekraïne neutraal blijft. Wat is er mis met een tweede Zwitserland? Wat zou Amerika doen als er kernwapens dicht op hun grens komen? Europa is zichzelf aan het kelderen .
  • Jelle Vanstraelen

    2 jaar geleden
    Renteverhogingen zijn nu contraproductief. De prijzen in EU stijgen door een aanbodschok van gas. Het aanbod wordt niet beïnvloed door de rente. Alle alternatieven vergen investeringen, die door hogere rente net worden tegengegaan. Rentestijging is enkel een antwoord ingeval van een vraagschok.
  • Robert Swillen

    2 jaar geleden
    Grote rentelasten ? Nog niets gezien, grootbanken houden dit tegen. Spaarders hebben zelf de nodige stappen gezet, ( wat je zelf doet , doe je beter) .Wat ECB doet is zichzelf verrijken op de schouders van de spaarders.
  • Eric Roeloffzen

    2 jaar geleden
    Geld tekort mannekes, strooi nog wat meer!