Waalse leerkracht geeft les in Duffelse school tijdens haar extra week herfstvakantie

Een Waalse leerkracht die nu normaal gezien herfstvakantie heeft, komt vrijwillig lesgeven in een school in Duffel tijdens haar extra vakantieweek. "Het is altijd een droom geweest om een keer in een Vlaamse school les te geven, en dankzij de nieuwe schoolkalender in Wallonië is dat nu mogelijk", vertelt Catherine de Fays bij Radio2 in Antwerpen.

Catherine de Fays is leerkracht Nederlands en Engels aan het Institut de l’Instruction Chrétienne Abbaye de Flone in Amay, in Luik. Een school in Wallonië dus, en sinds dit schooljaar hebben ze daar twee weken herfstvakantie in plaats van één week. Toch besliste de Fays om die extra week te werken, en daarvoor komt ze naar het Sint-Norbertusinstituut in Duffel.

Het is altijd een droom geweest om een keer in een Vlaamse school les te geven

leerkracht Catherine de Fays

de Fays kwam oorspronkelijk enkel wat observeren en ondersteunen, maar ondertussen neemt ze ook de lessen over van een zieke leerkracht Frans. "Het is altijd een droom geweest om een keer in een Vlaamse school les te geven, en dankzij de nieuwe schoolkalender in Wallonië is dat nu mogelijk", vertelt ze enthousiast.

Bij het Sint-Norbertusinstituut in Duffel zijn ze blij met de komst van de Waalse leerkracht. “We waren vereerd dat Cathérine haar vakantie wou opofferen om bij ons op school te komen bijleren", zegt directeur Charlot Hellin. "Heel toevallig viel er ook een collega ziek en kunnen enkele lessen nu overgenomen worden door iemand die als moedertaal Frans heeft. We hopen dat dit de start kan zijn van een uitwisselingstraject voor leraren tussen onze beide scholen. De ervaring is voor beide partijen alvast zeer inspirerend.” 

Meest gelezen