Archieffoto
Ā© VRT

Antwerpse politie extra waakzaam voor lezing Filip Dewinter (Vlaams Belang) en stoet van tegenstanders

De Antwerpse politie verscherpt deze vooravond de waakzaamheid en aanwezigheid in de studentenbuurt. Dat heeft de redactie van Radio2 in Antwerpen vernomen. Aanleiding is een lezing van Filip Dewinter (Vlaams Belang) en een geplande tegenbetoging.

De politie zal extra waakzaam en duidelijk aanwezig zijn in de Antwerpse studentenbuurt deze vooravond. Dat verneemt Radio2 in Antwerpen bij de lokale politie. Vanavond vindt aan de UAntwerpen een lezing plaats van politicus Filip Dewinter (Vlaams Belang). Hij zal er op vraag van de rechtse studentenclub NSV spreken over zijn boek "Omvolking". Daarin hekelt Dewinter de veranderende en steeds meer gekleurde samenstelling van de bevolking.Ā 

Linkse tegenstanders van het evenement vergelijken de ideeƫn van Dewinter met die van de nazi's en plannen een tegenmanifestatie. Ze zullen in stoet wandelen van de Stadswaag naar de Graanmarkt. Om escalatie te vermijden verhoogt de politie de waakzaamheid. Bij een gelijkaardige lezing van Dewinter in Leuven kwam het tot een confrontatie met activisten.

Meest gelezen