©  REUTERS

Diego Simeone en Atlético geraken niet voorbij groepsfase in de Champions League: “Zonder twijfel de moeilijkste dag ooit als trainer”

Door een gemiste strafschop van Rode Duivel Yannick Carrasco bleef Atlético Madrid gisteren op een 2-2-gelijkspel steken tegen Bayer Leverkusen. Daardoor maakt Atlético Madrid geen kans meer op de 1/8ste finales van de Champions League. Het hoogst haalbare voor de Madrilenen is de derde plaats en een overwintering in de Europa League.

Jens Jacobs
Bron: BELGA

Atlético Madrid was de voorbije jaren een vaste waarde in de knock-outfase van de Champions League. Maar dit seizoen liep het heel wat minder. Enkel op de openingsspeeldag tegen Porto kon het de drie punten pakken. Ook gisteren liep het niet naar behoren. Rode Duivel Yannick Carrasco scoorde, maar was op het einde de absolute antiheld toen hij – nadat er al was afgefloten – van de VAR toch nog een penalty mocht nemen, maar miste.

“Dit is zonder twijfel de moeilijkste dag in mijn carrière als voetbaltrainer”, sprak Atlético-coach Diego Simeone na afloop in het Metropolitano. “We hebben gefaald en de mensen zijn teleurgesteld. Dat doet pijn om te zien. Je kan dan in een slachtofferrol kruipen, maar ik kies ervoor om sterk te blijven. Ik ben koppig en we werken gewoon door.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer