Opschudding bij Water-link nadat twee managers ontslagen zijn. © rr 

Topmanagers drinkwaterbedrijf Water-link per direct ontslagen na negatief verslag

Antwerpen -

Bij het Antwerps drinkwaterbedrijf Water-link zijn twee topmanagers ontslagen na een negatief verslag. CEO Franky Cosaert en COO Guy Verkest werden woensdag aan de deur gezet. Hun ontslag zou te maken hebben met nalatigheid.

Een verslag van het externe consultancybedrijf Mensura, dat ieder jaar dergelijk rapport aflevert aan Water-link, heeft geleid tot het ontslag van de twee managers. Wat er precies in het verslag staat is nog niet helemaal duidelijk.

Volgens een vakbondsafgevaardigde zou onder meer nalatigheid bij een aantal projecten aan de basis liggen van het ontslag van Cosaert en Verkest. Of er meer aan de hand is, is op dit moment een vraagteken. Dat de twee managers woensdag per direct zijn ontslagen, komt ook voor de vakbond als een verrassing. Het is nu wachten op een officiële verklaring van Water-link over de precieze reden van de ontslagen.

Het ontslag van de twee managers komt alleszins zeer ongelegen. Water-link en de Provinciale Intercommunale Drinkwatermaatschappij der Provincie Antwerpen (Pidpa) zijn volop bezig met het voorbereiden van een fusie tussen de twee bedrijven.

Water-link voorziet de stad Antwerpen en Beveren van drinkwater. In Antwerpen en een aantal randgemeenten, zoals Kapellen, Schoten en Kalmthout, is het bedrijf ook verantwoordelijk voor de rioleringen.

André Gantman (N-VA) is de voorzitter van het waterbedrijf, met hoofdkantoor aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen, dat ruim vijfhonderd mensen tewerkstelt. Die zijn ondertussen op de hoogte gebracht van de ontslagen.

(pvdp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER