Resem overtredingen vastgesteld tijdens Mijnmarkt: van foutparkeren tot spookrijden

Heusden-Zolder -

Tijdens de Mijnmarkt in Zolder heeft de politie woensdag een 40-tal overtredingen vastgesteld. Door het mooie weer was het er erg druk en dat zorgde meteen ook voor meer overlast.

Mireille Maes

Een bestuurder die in de Kleuterweg tegen de richting in reed werd ter plaatse aangemaand zijn reproductie kenteken onmiddellijk te vervangen. Deze was helemaal onleesbaar en zou vaststellingen van overtredingen of een ongeval met vlucht bemoeilijken. Hij mag zich uiteraard ook aan een boete verwachten voor het spookrijden.

Een auto werd in beslag genomen omdat de bestuurder geen inschrijvings- en verzekeringsbewijs kon voorleggen. Daarnaast werden 15 parkeerboetes uitgeschreven op plekken waar een parkeerverbod gold, stonden twee auto’s op het trottoir, droegen 10 bestuurders geen veiligheidsgordel en werden 12 bestuurders betrapt op gsm’en achter het stuur. Een motard die geen veiligheidskleding droeg, kreeg ook een boete. Net als een bestuurder die geen voorrang verleende bij het afslaan en zo een fietser in gevaar bracht.

Een bestuurder werd aan de kant gezet omdat de auto niet in orde was met de technische eisen en de nummerplaat onzichtbaar was door de trekhaak.

Bijkomend werden op de Koolmijnlaan twee aannemers aangemaand hun signalisatie aan te passen en te verbeteren. Een stelling stond hinderlijk en de situatie was onvoldoende veilig voor de fietsers. Ter hoogte van werken aan de moskee was de weg onvoldoende verlicht. Hercontrole zal deze week nog gebeuren. mm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer