©  RR

Twee bromfietsers testen positief op drugs

Bilzen/Hoeselt -

Zowel in Hoeselt als in Bilzen heeft een jonge bromfietser woensdag positief getest op drugs. Een van de tweewielers reed ook te snel.

Mireille Maes

De twee overtreders liepen op minder dan een half uur van elkaar tegen de lamp. De eerste werd rond 19 uur in de Droogbroekstraat in Hoeselt aan de kant gezet. De 23-jarige bestuurder uit Riemst testte positief op het gebruik van marihuana. De sleutel van de bromfiets werd door de politie afgenomen tot de eigenaar, een familielid van de jongeman, die komt halen op het commissariaat van Bilzen.

Omdat er een vermoeden was dat de bromfiets wel eens veel sneller kan rijden dan toegestaan, werd er ook een proces-verbaal van waarschuwing opgesteld. Zo krijgt de bestuurder de kans zijn voertuig af te stellen zodat het nog maximum 25 km/uur kan rijden.

Minderjarig

Een halfuurtje later werd op de Tongersestraat in Bilzen een tweede bromfietser gecontroleerd. De 17-jarige bestuurder uit Tongeren kon geen identiteitskaart en rijbewijs voorleggen. Ook kon hij niet meteen op de proppen komen met een geldig verzekeringsbewijs voor zijn bromfiets. De jongen bleek in het bezit van een gebruikershoeveelheid marihuana en legde een positieve speekseltest af.

Hij werd geverbaliseerd voor het rijden onder invloed van drugs, bezit van drugs, en voor andere verkeersinbreuken. mm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer