Wie een thuisbatterij installeert, moet voor 31 maart een keuringsattest hebben om een premie te krijgen.
Volledig scherm
Wie een thuisbatterij installeert, moet voor 31 maart een keuringsattest hebben om een premie te krijgen. © Henk Deleu

Wie premie wil voor thuisbatterij, moet zich haasten. Maar steun voor warmtepompboiler verdubbelt

De Vlaamse regering heeft beslist om de subsidies voor thuisbatterijen versneld stop te zetten. Dat meldt Energieminister Zuhal Demir (N-VA). Installaties met keuringsattest van na 31 maart 2023 komen niet meer in aanmerking. “Het wordt nipt om voor die datum nog een batterij geïnstalleerd en gekeurd te krijgen”, zegt Bram Claeys van het Regulatory Assistance Project (RAP).

57 reacties

  • Luc Vanderkelen

    1 jaar geleden
    24 panelen van 385WHP,omvormer van 8,8kVA met thuisbatterij van 10KWH aan een totale prijs van 14500€ trekt daar de premie van 1500 € voor de panelen en 1725€ voor de thuisbatterij af.totaal voor mijn installatie:11275€ plaatsing inbegrepen.Aan de huidige electriciteitsprijzen heb ik op minder dan 3 jaar alles terug verdiend.tot op heden van 1/1/22 tot en met nu 359 kWh gekocht en meer dan 5000kwh geïnjecteerd op het net aan 0,37 cent.Reken maar eens uit…
  • Lisette Theunis

    2 jaar geleden
    Het is enkel nog een kwestie van tijd vooraleer dat de verzekeringssector ons jaarlijks een extra groene premie zal laten betalen voor zonnepanelen, omvormers, batterijen, E.V. warmtepompen, airco's, pellet kachels en ander groen spul.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Men heeft het altijd over het terugverdieneffect en de tijd die daar voor nodig is. Bij je zonnepanelen, muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, HR glas, de zonneboiler, de warmtepomp, de thuis batterijen. Maar men heeft het nooit over de terugverdientijd van al die maatregelen samen.
  • Stefanie van Dijk

    2 jaar geleden
    Ze blijven maar de regeltjes veranderen, afspraken breken en als je ergens subsidie voor kunt krijgen dan weet je ook dat ze je later dubbel of als het kan 3-dubbel terugpakken. Ik blijf voortaan weg van alles waar subsidie op gegeven wordt
  • Lisette Theunis

    2 jaar geleden
    Mooi verwoord hieronder. Batterijen zijn verbruikers. Batterijen vreten stroom, zijn verschrikkelijk duur en zijn nog steeds onrendabel. Na 10jaar mag je nog gaan betalen om ze weg te halen en te recycleren, al is dat niet zeker of dat effectief zal gebeuren..