Politie betrapt 88 fietsers zonder licht in Leuven

In Leuven heeft de politie gisteravond en afgelopen nacht 88 fietsers betrapt die reden zonder verlichting. Nog een paar andere fietsers reden in een verboden richting of gebruikten hun gsm achter het stuur. De Leuvense politie wil een signaal geven dat dit gedrag niet door de beugel kan.

Naast de 88 fietsers die zonder licht reden, heeft de politie ook boetes uitgedeeld aan zes fietsers die in een verboden richting reden en aan drie fietsers die al fietsend met de gsm bezig waren. Er zijn steeds meer fietsers op de baan en het aantal ongevallen met fietsers daalt niet. ā€œVaak heeft dat te maken met nonchalant gedrag van de fietsers zelf, maar even goed met autobestuurders die te weinig rekening houden met de fietsersā€, zegt Marc Vranckx van de Leuvense politie.

ā€œWe zijn al enkele weken zeer aandachtig voor alles wat er te maken heeft met fietsersā€, vertelt de politiewoordvoerder. ā€œFietsveiligheid, fietsverlichting en fietsen in tegenrichting wordt streng gecontroleerd. Vannacht hebben we hier een extra patrouille op ingezet. Er waren niet toevallig heel veel jongeren met de fiets op stap. Jammer genoeg halen ze veel te vaak gekke toeren uit met de fiets. We willen een signaal geven dat dat in Leuven niet kan. En dat vooral omwille van de eigen veiligheid.ā€

Tenslotte kreeg ook een studentenfanfare nog een waarschuwing van de politie. Zij werden in de late uren aangetroffen terwijl ze een serenade gaven in het stadscentrum en de bewoners uit hun slaap hielden.

Meest gelezen