De fabriek van 3M in Zwijndrecht
Volledig scherm
De fabriek van 3M in Zwijndrecht © Photo News

Akkoord Vlaamse regering en milieubewegingen over aanpak PFAS rond Oosterweel in het zicht, maar juridische procedures daarmee niet per se van tafel

De Vlaamse regering, milieuorganisaties Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu en de gemeente Zwijndrecht zouden een akkoord hebben over de aanpak van de PFAS-vervuiling rond de Oosterweelwerf. Dat meldt persagentschap Belga. Andy Pieters, woordvoerder van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) spreekt dat tegen: “Er is pas een akkoord als het dossier door alle actoren is goedgekeurd, dat is tot nader order niet het geval.” De Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM heeft donderdag groen licht gegeven aan het bodemsaneringsplan van chemiebedrijf 3M voor een eerste zone rond de bedrijfssite in Zwijndrecht.

4 reacties

  • Steven Van den Bergh

    1 jaar geleden
    Dat deze 2 zelfverklaarde expertise groeperingen opstappen is hun zaak, dit is een goede zaak aangezien zij er zij er niets van kennen, van weten. Nu zouden ze nog willen dat ze financiële steun krijgen ook terwijl ze de belastingbetaler al miljarden kost terwijl 3M wel degelijk de facturen betaald voor sanering
  • Jeannine Berckmoes

    1 jaar geleden
    Oosterweel stil gelegd 100 meter verder een nieuwe wijk ( galgenweel) bouwen voor 6500 mensen geen probleem .
  • Lenne Harding

    1 jaar geleden
    Gesprekken voortzetten terwijl belangrijke organisaties opstappen? Komt helaas weer niets goeds van. De natuur komt wel met de rekening, voor rijk en arm.
  • willy vangeel

    1 jaar geleden
    Wat er ook gebeurd, Oosterweel gaat door heeft grote baas De Wever beslist. 3M zal aalmoezen rondstrooien en Demir zal dit verdedigen als grote inspanningen van het bedrijf. Zo blijft na de grote show alles hetzelfde.