De Russische president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin. © via REUTERS

Poetin behoudt vijandige toon tijdens speech over oorlog: “Het Westen speelt een gevaarlijk spelletje”

Russisch president Vladimir Poetin heeft zijn jaarlijkse speech gegeven in de Valdai Club in Moskou, een denktank die nauwe banden met het staatshoofd heeft. Tijdens zijn toespraak trok het staatshoofd de vijandige lijn door. Poetin sprak onder meer over de oorlog in Oekraïne, maar ook over Taiwan en de globale voedselsituatie. Daarnaast sprak hij – zoals verwacht – harde taal ten opzichte van het Westen. “Wie wind zaait, zal storm oogsten”, aldus Poetin.

178 reacties

  • Francky Libbrecht

    2 jaar geleden
    Heeft een oorlogsmisdadiger recht van spreken?
  • Marc Hofmans

    2 jaar geleden
    Altijd merkwaardig dat dergelijke figuren hun woorden dermate kiezen dat zij geloofwaardig over komen. En als ik bepaalde commentaren lees, de mayonaise pakt letterlijk. Wat bijgeleerd vandaag met name dat volkerenmoord en deportatie het nieuwe normaal zijn volgens sommigen.
  • Jurgen Herbert

    2 jaar geleden
    Peter Sysmans: Nagel op de kop. Geef U 100% gelijk.
  • Patrik De Weirdt

    2 jaar geleden
    Poetin heeft volledig gelijk als hij beweert: "wie wind zaait, storm zal oogsten". Hij vergeet echter 1 belangrijk detail: hijzelf is degene die wind gezaaid heeft.
  • Willy Bogaert

    2 jaar geleden
    Recht en orde staan niet in zijn woordenboek .Alleen een land binnenvallen ,vernietigen ,moorden ,stelen en liegen
  1. KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    De 88-jarige Ivan Vivsianyk, inwoner van het dorp Ocheretyne in de regio Donetsk, wist op een opvallende manier te ontsnappen aan de Russische bezetting. Dat vertelt hij nu aan de Oekraïense nieuwszender 1+1. Russische militairen namen zijn paspoort af, waardoor hij besloot ‘s nachts te voet op de vlucht te slaan. De tachtiger liep maar liefst zes uur lang, onder vuur, in het donker, totdat hij onderweg een chauffeur tegenkwam die aanbood hem een lift te geven. Nu verblijft de grootvader in Dnipro, waar hij wacht op een nieuw Oekraïens paspoort.
  2. 1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een “stille zoekactie” gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autistisch is, wellicht wordt afgeschrikt door alle tumult rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken. Intussen wordt de zoektocht naar de jongen uit Bremervörde-Elm, een plaats tussen de steden Bremen en Hamburg in Nedersaksen, met meer helpers dan ooit voortgezet. Als Arian zondag niet wordt gevonden, gaat de zoektocht maandag verder, zei de politie.