Niet enkel Meta in de penarie: grootste techbedrijven zijn op een jaar tijd meer dan 3 biljoen dollar aan marktwaarde kwijt

De grootste Amerikaanse techbedrijven zagen op een jaar tijd zo’n 3 biljoen dollar aan marktwaarde verdampen. 

Waarom is dit belangrijk?

De voorbije maanden lijken techaandelen steeds meer klappen te incasseren. Nadat de resultaten voor het derde kwartaal bekend werden gemaakt, verloor Meta alleen al na de opening van de beurs donderdag 22,6 procent in één klap. Maar niet enkel Mark Zuckerbergs bedrijf krijgt het zwaar te verduren. 

De essentie: De aandelenkoersen van techbedrijven doen het in het algemeen behoorlijk slecht. Nu de kwartaalresultaten bekend raken, nemen de aandelen van de meeste techbedrijven weeral een duik. Enkel Apple, momenteel het grootste bedrijf in de wereld naar marktwaarde, slaagde er het voorbije jaar in om het bloeden iets of wat te stelpen.

Zes bedrijven zagen samen zo’n 3 biljoen dollar aan marktwaarde in rook opgaan. Apple is de uitzondering: het bedrijf verloor net geen 35 miljard

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer