Voetballegende Andres Iniesta over de strijd tegen depressie: “Ik keek elke avond uit naar mijn pil, dan pas had ik rust”

Voor u er aan zou twijfelen: Andres Iniesta is nog steeds actief als voetballer. Het Barcelona-icoon staat al even onder contract bij het Japanse Vissel Kobe, waar hij ploegmaat was van Thomas Vermaelen. Maar de Spanjaard sukkelde tijdens zijn carrière ook met een depressie.

Vincent Van Genechten
Bron: Marca

LEES OOK. Andres Iniesta won in 2009 alles wat er te winnen viel, maar toen liep het bijna mis: “Ik dacht aan zelfmoord”

De 38-jarige Iniesta sprak daarover tijdens de podcast ‘The Wild Project’, van YouTuber Jordi Wild. Hij wil door zijn verhaal te vertellen anderen aansporen om dat ook te doen.

“Als dit van iemand bekend komt, dan kan iemand anders ook gaan zeggen van: wow, dit kan iedereen krijgen. Want in theorie heeft iemand als ik al het geld van de wereld, de mooiste woningen, de beste auto’s… Maar het draait niet om de materiële dingen. Ik wil dit uitleggen en communiceren, op een natuurlijke manier. Want iedereen gaat tijdens zijn leven door deze fases en we herstellen er nooit helemaal van.”

©  AFP

Iniesta zegt dat hij “geen plezier of energie” had in het leven. “Je begint je daardoor slecht te voelen, waarna je tests laat doen en het resultaat is dat er niks aan de hand is. Maar je weet dat er iets mis is. Je kruipt vervolgens in je lichaam en je geest, waar alles er zwart uit begint te zien. Ik keek elke keer uit naar de nacht omdat ik dan mijn pil kon nemen en rusten. Dat was mijn pleziermoment. Tot je dit zelf gevoeld hebt, kan je het niet begrijpen. Ik was niet triest door een gebeurtenis, het verlies van een match of het einde van een relatie, maar er was iets anders.”

De tweevoudige Europese kampioen en ex-wereldkampioen is momenteel nog steeds in therapie. “Dat blijft zo omdat ik mezelf op orde moet krijgen”, aldus Iniesta.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer