© REUTERS

Man steekt willekeurig mensen neer in Italiaanse supermarkt: 1 dode en 5 gewonden

In een supermarkt in Assago, in Noord-Italië, heeft een 46-jarige man willekeurig mensen neergestoken. Een kassier (30) heeft de aanval niet overleefd. Voetballer Pablo Marí was één van de vijf andere gewonden. De dader is aangehouden.

cka, sgg
Bron: bbc

De aanval gebeurde omstreeks 18.30 uur in de Carrefour-supermarkt in het winkelcentrum Milanofiori in Assago, in de provincie Milaan. Het was er druk toen, vol mensen die nog snel na het werk om boodschappen gingen. Een Italiaanse man van 46 zou een mes uit de winkelrekken hebben gehaald en viel daarmee in het wilde weg mensen aan. Hij zou zijn slachtoffers willekeurig hebben gekozen. Meteen zette iedereen het in blinde paniek op een rennen.

Twee personeelsleden en vier klanten werden geraakt. De slachtoffers zijn tussen de 29 en 81 jaar oud. Een kassamedewerker kreeg messteken in de borst en de buik. Hij overleed onderweg naar het ziekenhuis. Vijf andere mensen raakten gewond: drie onder hen zwaargewond – de meesten door steekwonden aan de borst – en twee mensen minder ernstig, aldus de Italiaanse krant La Repubblica. De lichtgewonden zouden twee oudere dames zijn.

©  LAPRESSE

Onder de zwaargewonden is ook Pablo Marí (29), een Spaanse centrale verdediger bij Arsenal die momenteel uitgeleend is aan Monza. Hij werd per helikopter overgebracht naar het Niguarda-ziekenhuis. Hij is bij bewustzijn.”Pablo Marí had een redelijk diepe wonde in zijn rug. Gelukkig zijn er geen vitale organen geraakt”, aldus Adriano Galliani, de CEO van Monza, aan Sky News. “Zijn leven is niet in gevaar. Hij zou vlug moeten herstellen.” Marí was in de supermarkt met zijn vrouw en zoontje.

©  LAPRESSE

De politie sluit terrorisme uit. De dader had een leeg strafblad, maar wel psychische problemen. Hij had een depressie en stond onder verplichte medische behandeling. Enkele omstaanders, onder wie oud-Interspeler Massimo Tarantino, slaagden erin de man ontwapenen en te overmeesteren. Ze leverden hem over aan de politie, die de man heeft aangehouden. “Hij schreeuwde, hij schreeuwde gewoon”, vertelde Tarantino aan reporters ter plaatse.

De verdachte zou verward zijn en onsamenhangende verklaringen afleggen tegenover de politie.

Volgens La Repubblica was de man op 18 oktober nog in het ziekenhuis behandeld voor verwondingen in zijn gezicht, die hij zou hebben toegebracht door zichzelf te slaan.

©  LAPRESSE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER