Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Europees akkoord om in 2035 te stoppen met verkoop van auto's met verbrandingsmotoren: “Historisch”

Europarlementsleden en de lidstaten van de Europese Unie hebben donderdagavond een akkoord bereikt over Europese wetgeving die voorziet in het einde van de verkoop van nieuwe voertuigen met verbrandingsmotor tegen 2035. Dat maken de onderhandelaars zelf bekend.

40 reacties

  • Paul Van Oosterwijck

    1 jaar geleden
    alsof die elektrische wagens en die "groene" energie zo milieuvriendelijk zijn ... Al eens gedacht aan de natuurvernietigende mijnbouw die het delven van zeldzame stoffen met zich meebrengt ? met al die elektrificering moet er de komende 20 jaar evenveel koper uit de grond gehaald worden als in heel de vorige geschiedenis, milieuvriendelijk ? Daar spreekt geen enkele groene rakker over hé
  • JOANNES HOSTE

    1 jaar geleden
    In Vlaanderen is de verkoop van ICE al verboden vanaf 2029, we kunnen dus nog 6 jaar een ICE kopen buiten Vlaanderen en de OLD_TIMERS markt zal ontploffen. Een ICE en hybride van 2022 zal in 2030 het dubbele waard zijn van zijn nieuwprijs in Vlaanderen. De petrochemie zal blijven produceren, want te veel geld mee gemoeid. Biodiesel en bio-ethanol bedrijven in Vlaanderen zijn nog geen 20 jaar oud dus nog niet afbetaald.
  • luc bruyndonckx

    1 jaar geleden
    Dat wordt lachen. Vechten voor een laadpaal. Ik heb de eerste vechtpartij al gezien voor een laadpaal, 2 maanden geleden. Op vakantie duizenden auto's die dagen aanschuiven om te laden. Na 5 tot 7 jaar is de batterij uitgeput en kost je dat minstens 10000 tot 14000 euro, dus een echte wegwerpauto. We gaan nog lachen, en dan nog wat blackouts of steeds capaciteitstarief betalen omdat je veel stroom verbruikt. Neen, dank u.
  • Geert Tamsyn

    1 jaar geleden
    Tja, dan kunnen we maar beter zorgen dat we er klaar voor zijn, de rest van de wereld zal op het kleine Vlaanderen niet wachten!
  • Robert DE REU

    1 jaar geleden
    HA HA, in 2035 ben ik half de tachtig ( als ik het haal tenminste ), als ik dan in 2034 nog een wagen koop met verbrandingsmotor ben ik zeker levenslang zeker dat ik die Electrische brol niet meer zal moeten rijden.