KU Leuven-rector Luc Sels.
Volledig scherm
PREMIUM
KU Leuven-rector Luc Sels. © Vertommen

Na Sanda Dia zwijgt rector Luc Sels ook over verkrachtingszaak en dat dient imago van de KU Leuven niet: “Twee keer zo’n crisis: dat is onbegrijpelijk”

Geen empathie of duidelijke excuses, maar een koele reactie. Zich verschuilen achter gerechtelijke onderzoeken en tuchtprocedures. Een rector die zich liever in stilte hult. “Wie niet snapt hoe gevoelig dit ligt, staat niet met twee voeten in de realiteit.” Zal de zaak van de verkrachtende professor psychologie de KU Leuven blijven achtervolgen, net zoals de dood van student Sanda Dia?

17 reacties

  • Elisa deJong

    2 jaar geleden
    De arme jongen, die alles had, goed uitzien, intelligent, en dan op een intro worden vermoord, je kan eigenlijk niet geloven, dat dit waarheid is. De schuldigen moeten hiervoor vanzelfsprekend gestraft worden. In de bijbel staat, dat er bij God geen aanziens des persoons is… ik vind dit altijd nog zó erg, de jongens die dit deden zijn absoluut niet intelligent, anders die je zoiets gruwelijks niet. Het zal je kind wezen die deze leuke jongen ombracht.. allemaal verliezers in deze zaak.
  • marcel cloots

    2 jaar geleden
    Sels buiten zonder vergoeding en grote kuis bij die almachtige professoren.
  • Marc Geerts

    2 jaar geleden
    Gwendolyn Rutten zou zich beter met andere dingen bemoeien. Zuhal zal dit stinkend potje wel eens uitmesten. Hoog tijd dat die Sels eruit wordt geschopt.
  • emiel wouters

    2 jaar geleden
    hij heeft gelijk als hij zegt dat hij het gerecht haar werk laat doen. da's juist maar dat is maar vanaf 2018. maar van 1999 tot 2018 hebben zij niets gedaan. en in 2010 moeten de studenten toen gedacht hebben, ze doen er toch niets mee. toen zijn er geen klachten meer geweest tot 2016 maar dat is ook juist , er waren geen klachten meer omdat de studenten niets meer melden omdat er van 199 tot 2010 nog niets gedaan werd. ge zou voor minder stoppen als er niets gebeurd.
  • Norbert Bauwens

    2 jaar geleden
    Rijke kinderen van rijke ouders worden door invloedrijke personen altijd beschermd.