Supporters van de Rode Duivels tijdens een wedstrijd tegen Nederland in Brussel afgelopen zomer.
Volledig scherm
PREMIUM
Supporters van de Rode Duivels tijdens een wedstrijd tegen Nederland in Brussel afgelopen zomer. © Photo News

Geen pintjes, geen selfiesticks... Dat wordt braaf supporteren op het WK in Qatar

Geen pintjes in het stadion, geen selfie-sticks en vooral: kleren aanhouden. Op het WK voetbal in Qatar zullen de supporters zich aan strenge regels moeten houden. Alleen buiten de stadions zal alcohol verkocht worden. En ondanks de warmte moeten de fans niet te zot doen. Zelfs een t-shirt uittrekken, wordt beschouwd als een inbreuk op de regels.

6 reacties

  • Bert De Bruin

    1 jaar geleden
    Dit WK werd in december 2010 aan Qatar toegekent dus na bijna 12 jaar komen de tegenstanders en media eindelijk uit hun winterslaap? 12 jaar geleden was het daar ook al zeer warm, 12 jaar geleden trok men daar zich ook al niets aan van de mensenrechten, 12 jaar geleden wist men ook al dat duizenden supporters het vliegtuig moesten gaan nemen en niet met een roeiboot zouden gaan.
  • Karl Huysmans

    1 jaar geleden
    Zijn er nu echt nog mensen die geloven dat er 1 speler,staf,fifa of een andere bobo wakker ligt van hoeveel mensen er daar gesneuveld zijn? De €€ tekens alleen tellen. Luikaku en zijn gevolg kan dan wel schijnheilig op hun knie gaan zitten maar nu dat ze een duidelijk signaal kunnen geven(er weg blijven)gebeurd er niets.
  • Peter Visockis

    2 jaar geleden
    Allemaal lekker thuis blijven is de boodschap! Jammer dat er alleen wordt afgegeven op het land terwijl het eigenlijk de voetbalbond is die er had moeten wegblijven in eerste plaats.
  • Bert De Groot

    2 jaar geleden
    Schandalig dat er überhaupt supporters naar daar gaan. Het zou een fantastisch signaal zijn dat ze allemaal thuis blijven. Direct een duidelijk statement. Waarom kan dit wel tegen de oorlog in Oekraïne maar hier niet?
  • Ronny Cypers

    2 jaar geleden
    Afspreken om in minuut 66 allemaal hun T-shirt uit te trekken. Wat gaan ze dan doen? Zo een land mag nooit een wk organiseren. Maar geld is belangrijker voor de Fifa natuurlijk.