WEERBERICHT. Warmste 28 oktober sinds begin metingen, en dit weekend wordt het nóg warmer

Het blijft de komende dagen opvallend zacht voor de tijd van het jaar. We zijn bijna november, maar toch krijgen we stralend nazomerweer. “Dat hebben we te danken aan een zuidelijke stroming, waardoor warme lucht uit het zuiden van Europa tot bij ons komt”, legt VTM-weerman Frank Duboccage uit. Het temperatuurrecord voor vandaag ligt al aan diggelen: in Ukkel steeg het kwik ruimschoots boven 20 graden, waarmee het de warmste 28 oktober is sinds de start van de metingen.

61 reacties

  • Henri Demeer

    2 jaar geleden
    de winterbanden gekte kan nog wat wachten .
  • Eric Grosemans

    2 jaar geleden
    Vroeger waren er zeker ook warme dagen, maar men mag zich niet blind staren op dagtemperaturen. Als je het gemiddelde op een jaar vergelijkt komt men tot de vaststelling dat deze nu toch hoger uitvallen dan 100 jaar geleden. De gemiddelde temperatuur lag ion 1913 op 9.7° deze van 2020 op 12.2°. Dat is toch wel een groot verschil, en bewijst dat de opwarming een feit is.
  • Frederik Boogaerts

    2 jaar geleden
    Zalig!!!
  • freddy cardoen

    2 jaar geleden
    Is nog al voorgekomen dat het rond deze tijd warm was . Jaren geleden op 1 november in zomerkleding naar kerkhof geweest dus zo uitzonderlijk is dit weer niet .
  • Louis Meeus

    2 jaar geleden
    Prima, laat maar komen dat goede weer.