© Bart Van den Langenbergh

Ontslag leidt tot stakingsaanzegging bij Janssen Pharmaceutica

De vakbonden hebben bij Janssen Pharmaceutica in Beerse een stakingsaanzegging ingediend na onvrede over het ontslag van een werknemer. Dit betekent dat er vanaf maandag 10 april acties mogelijk zijn in het farmaceutisch bedrijf.

Bart Van den Langenbergh

Een honderdtal werknemers van de farmaceutische productie hield op donderdag 16 maart al een prikactie over het ontslag van twee bedienden voor fouten op de werkvloer. Een bediende mocht uiteindelijk blijven, maar de andere heeft donderdag wel zijn ontslag moeten tekenen. De vakbonden beschouwen het voorval zelf niet als een fout door de werknemers. Ze hebben daarom een stakingsaanzegging ingediend.

"We hopen nog altijd dat die ontslagen werknemer opnieuw wordt aangenomen", zegt Philippe Ceulemans van de christelijke vakbond ACV. "Dergelijke voorvallen mogen niet meer gebeuren. De andere werknemers zijn bekommerd dat het ook bij hen kan gebeuren. Er is ook nog een probleem met een leidinggevende persoon."

De bonden vragen een onderhoud met Stef Heylen, de grote baas van Janssen Pharmaceutica. "Afhankelijk van de resultaten van dat overleg, volgen er mogelijk acties. Maar we hopen dat het niet zo ver hoeft te komen", meent Philippe Ceulemans.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER