Bestuurder zwaargewond nadat hij wordt overreden door eigen bestelwagen in Geel

In Geel is een bestuurder van een bestelwagen vannacht overreden door zijn eigen voertuig. De bestelwagen bolde achteruit net toen de man erachter stapte. Hij werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, maar hij is intussen stabiel.

Het ongeval gebeurde tussen 1 en 2 uur vannacht aan de Janssen Pharmaceuticalaan. De bestuurder van de bestelwagen had zich op een hellende oprit aan een bedrijf geparkeerd en was uitgestapt. De exacte omstandigheden worden nog onderzocht, maar de bestelwagen is waarschijnlijk achteruit gebold toen de man achter het voertuig stond.

Zijn hoofd zat gekneld aan één van de wielen

Joris Jutten, politie Geel-Laakdal-Meerhout

"De man zat met zijn hoofd gekneld aan één van de wielen", vertelt Joris Jutten van de politie Geel-Laakdal-Meerhout. "Hij was nog bij bewustzijn en kon de hulp inroepen van een fietser die voorbijkwam. Die verwittigde de hulpdiensten. De brandweer heeft de man uit zijn bizarre positie bevrijd."

Het slachtoffer werd eerst naar het ziekenhuis van Geel gebracht. "Daar bleek dat hij in levensgevaar verkeerde en dan is beslist om hem naar het UZA in Edegem te brengen. Hij ligt nog op intensieve zorg maar het levensgevaar is geweken", zegt Jutten.

Meest gelezen