Burgemeester van Jabbeke Frank Casteleyn.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester van Jabbeke Frank Casteleyn. © Benny Proot

200 paar schoenen en 23 mini-ezels: Frank Casteleyn, de flamboyante burgemeester die zich verzet tegen een nieuw asielcentrum in Jabbeke

Hij heeft 200 paar schoenen in de gekste kleuren in zijn kast, 23 mini-ezels, 4 alpaca’s en 3 papegaaien. En straks krijgt hij er misschien wel 500 asielzoekers bij. Zijn reactie was, op z’n zachtst gezegd, pinnig. “Ze noemden mij al een racist.” Maak kennis met Frank Casteleyn (CD&V), de meest geplaagde burgemeester van het land.

39 reacties

  • Daniel Meuleman

    2 jaar geleden
    Wanneer gaat de politiek het eens begrijpen, vol is vol, er is geen plaats meer in ons kleine landje. De grenzen moeten dicht wil men erger voorkomen want de mensen geraken het beu.
  • Cecarine De Smet

    2 jaar geleden
    Groot gelijk deze burgemeester! Er zouden er zo meer moeten zijn! Verander de regels voor migranten!! Doe zoals Spanje, Zweden , Finland , Oostenrijk...
  • Snoeck germain

    2 jaar geleden
    Groot gelijk van deze burgermeester !
  • Jean Verkerk

    2 jaar geleden
    Dat het in de meeste gemeentes vlot verloopt ondanks de schrik die was aangejaagd vooraleer de vluchtelingen kwamen, vergeet men maar al te graag. Ook dat zijn lessen uit het verleden. Maar omdat die positief zijn passen die niet in de stemmingmakerij.
  • RIET HEIRMAN

    2 jaar geleden
    iedereen ziet dat het in sommige regio's zo niet verder kan; echte vluchtelingen, jazeker, economische migranten nee, tenzij ze over competenties beschikken die we kunnen inzetten (dus géén quasi analfabeten uit de top-asielaanvraag landen). Iedereen wéét dat deze jonge, mannelijke migranten in onze maatschappij géén werk vinden, maar er wél voor zorgen dat er een grote volgmigratie komt (gezinshereniging ?) en dat vele zgz minderjarigen wél meerderjarig zijn. Doe daar nu eindelijk iets aan.
  1. ONZE OPINIE. “Waarom N-VA op het podium niet meer over migratie praat”
    PREMIUM

    ONZE OPINIE. “Waarom N-VA op het podium niet meer over migratie praat”

    Uit alle peilingen blijkt dat het één van de twee grote thema’s is voor deze verkiezingen: migratie. En toch zweeg N-VA -op één zin na- volledig over het onderwerp op haar congres. “Het wordt de beslissende gok van deze verkiezingscampagne”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Is Bart De Wever sterk genoeg om van ‘de hard werkende Vlaming moet meer geld overhouden’ de inzet te maken? En in één adem ‘dat andere thema’ én het Vlaams Belang in de schaduw te zetten?”
  2. Open oorlog bij de Nationale Loterij: volgens de één roept, rookt en drinkt CEO Jannie Haek op kantoor, de ander noemt dat pertinente leugens
    PREMIUM
    16

    Open oorlog bij de Nationale Loterij: volgens de één roept, rookt en drinkt CEO Jannie Haek op kantoor, de ander noemt dat pertinente leugens

    Er woedt een open oorlog bij de Nationale Loterij. De vakbonden stuurden de raad van bestuur een officiële klachtenbrief over topman Jannie Haek (58). Hij wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Hij staat neus aan neus tegen je te roepen en noemt je dom in het bijzijn van anderen”, zegt een werknemer aan HLN. Wij kregen nog tien mails binnen van personeelsleden - met vooral forse kritiek, maar ook steun voor Haek. Wat is er aan de hand?