Esmee hondenverzorging (Canva)

Griezelhondjes gespot: hondenkapsalon uit Kortenberg geeft hondjes make-over voor Halloween

Kristin Van Craenenbroeck, uitbaatster van hondenkapsalon Esmee in Kortenberg, geeft hondjes een make-over voor Halloween. En dat doet ze uiteraard met goedkeuring van de baasjes en van de hondjes. “Ze moeten het wel willen, want ik ga ze niet dwingen."

Komende maandag, 31 oktober, vieren we Halloween, de dag dat er overal ter wereld gegriezeld mag worden. Traditioneel komt de feestdag uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, maar de laatste jaren wint Halloween ook in ons land aan populariteit. En dat heeft ook Kristin, de uitbaatster van Esmee Hondenverzorging uit Kortenberg, begrepen. 

"Mijn hobby is fotografie en ik hou van hondjes verzorgen, dus ik vind het heel leuk om te doen", vertelt Kristin tussen het knippen door. "Het hondje moet natuurlijk wel willen, want ik ga ze niet dwingen. Ik doe dat ook vooral bij jongere hondjes, want de ouderen ga ik dat niet meer aandoen", lacht ze. "Ik doe het trouwens ook niet alleen met Halloween maar ook op andere feestdagen als Valentijn en Pasen."

12.000 likes

Kristin post de foto's op haar Instagram- en Facebookpagina. Op die manier wil ze meegaan met haar tijd. "Ik ben al 30 jaar hondenverzorgster", zegt ze. "Mijn zoon kwam op het idee om op sociale media te gaan met mijn hondenkapsalon. En het werkt, want één foto werd gedeeld op andere sociale mediapagina's en kreeg 12.000 likes!"

Meest gelezen