Marijn Coertjens uit Gent opgenomen in lijst beste patissiers ter wereld

Relais Desserts, een internationale associatie die de elite van de patisserie bekroont, heeft de zaak van Marijn Coertjens uit Gent officieel benoemd tot een van de beste chocolatiers ter wereld. Dat is een eer die wereldwijd maar voor een 100-tal zaken is weggelegd.

Aan de gevel van patissier Marijn Coertjens uit Gent pronkt sinds vandaag een plakkaat dat aankondigt dat de zaak tot een van de beste patissiers ter wereld behoort. Het plakkaat komt van de internationale associatie Relais Desserts, een soort “Michelin gids” voor patissiers en chocolatiers. 

Dat de zaak het gevelplaatje mag ontvangen, is een hele eer, want het is maar voor een 100-tal zaken wereldwijd weggelegd. Opvallend: met de toevoeging van Marijn Coertjens zitten er 4 Belgen in de lijst: Coertjens vervoegt Marc Ducobu, Del Rey en Darcis.

Ik heb dit te danken aan mijn passie en drive. Want Relais Desserts neemt niet alleen je zaak onder de loep, maar ook je verleden

Marijn Coertjes

“Het is een soort levenswerk dat in vervulling gaat”, glundert zaakvoerder Marijn Coertjens. “Deze eer komt er na 20 jaar lang de stiel te leren en aan de zaak te werken.” Relais Desserts let dan ook op alles bij controles: “Ze kijken naar wat je in het verleden gepresteerd hebt, maar ook naar de zaak. Alles wordt van naaldje tot draadje bekeken.”

Ambitieuze patissier

Coertjens heeft als patissier al een indrukwekkend parcours afgelegd. “Ik heb al Belgische – en wereldkampioenschappen gedaan, en medailles gewonnen. Bovendien heb ik ook in Japan gewerkt.” Maar hij heeft ook hard gewerkt in zijn zaak, “en ik heb er veel slaap voor gelaten. Deze erkenning heb ik te danken aan mijn passie en drive voor de excellentie waar Relais Desserts voor staat.”

De erkenning is geen einddoel voor Coertjens, hij blijft zich inzetten en kijkt uit naar de toekomst. “Stilstaan is achteruitgaan. Een zaak moet evolueren. We zullen wel zien waar het ophoudt, voorlopig zijn we bezig met een project in Japan. Maar we beslissen niets overhaast.”

Meest gelezen