Vilvoorde geeft cheque van 250 euro aan horecazaken en verenigingen die WK-wedstrijden Rode Duivels uitzenden

Vilvoorde geeft een feestcheque van 250 euro aan horecazaken en verenigingen die tijdens het WK in Qatar de wedstrijden van de Rode Duivels uitzenden. Vilvoorde heeft met "The Desert" al een officieel fandorp in het Asiat park. De stad wil niet alleen de WK-beleving doortrekken naar het centrum, maar ook mensen opnieuw samenbrengen. 

Nog minder dan vier weken en dan staat het WK voetbal in Qatar voor de deur. En dat betekent dat heel wat mensen opnieuw massaal gaan supporteren voor onze tricolore. De voorbije dagen en weken kondigden sommige steden en gemeenten daarom al de komst van "de grote schermen" aan op hun dorpspleinen. Andere gemeenten kiezen ervoor om de lokale horeca aan te moedigen om te zorgen voor sfeer en gezelligheid tijdens het WK. 

Zo ook de gemeente Vilvoorde. Zij geeft feestcheques van 250 euro aan horecazaken en verenigingen die de wedstrijden van de Rode Duivels uitzenden. Maar daar zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. "In de eerste plaats vragen we dat ze de drie wedstrijden van de Rode Duivels uitzenden”, zegt de schepen voor Economie Didier Cortois (Open Vld). “Hopelijk worden er dat natuurlijk meer!"

"Aan de andere kant moet de toegang gratis zijn voor bezoekers", gaat de schepen verder. "We vragen daarnaast ook dat de horeca-uitbaters of verengingen hun zaken sfeervol aankleden met vlagjes, toetertjes en andere sfeermakers." 

Ook andere landen

Maar volgens de schepen beperkt de vergoeding zich niet enkel tot de zaken die enkel de wedstrijden van de Rode Duivels uitzenden. "In Vilvoorde wonen mensen met veel verschillende nationaliteiten", weet Cortois. "Zo hebben we bijvoorbeeld een grote Spaanse gemeenschap. Als een café zich bijvoorbeeld helemaal in de Spaanse kleuren wil onderdompelen, dan wordt dat ook zeker aangemoedigd. Wat vooral belangrijk is, is dat we onze inwoners samenbrengen." 

Meest gelezen