Het superjacht 'My Solaris' heeft na 8 maanden stilstand een reis van 20 kilometer gemaakt.
Volledig scherm
Het superjacht 'My Solaris' heeft na 8 maanden stilstand een reis van 20 kilometer gemaakt. © Reuters

Twee superjachten van Roman Abramovitsj na maanden stilstand opnieuw in beweging

Twee superjachten van de Russische oligarch Roman Abramovitsj (56) zijn deze week na acht maanden stilstand weer in beweging gekomen. Het gaat om de jachten ‘My Solaris’ en ‘Eclipse’, die allebei honderden miljoenen euro’s waard zijn. Ze maakten een trip van amper 20 à 30 kilometer.

12 reacties

  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Volgend jaar zijn het verkiezingen in Turkije. De inflatie is er heel hoog. Een machtswissel is mogelijk. Of de Russische luxejachten er dan nog veilig zijn ?
  • Guido Allegaert

    2 jaar geleden
    Hij zou beter raketafweersystemen kopen voor de Oekraïnse militairen. Pas dan zou hij terug aanzien krijgen in het Westen. Maar misschien wil hij dat ook gewoon niet. Turkije is natuurlijk blij dat hij hun land aandoet. Ze kunnen er nog wat aan verdienen in periode van crisis.
  • Pieter martens

    2 jaar geleden
    Met geld kun je alles kopen.
  • ronald de weze

    2 jaar geleden
    Als geld hebt mag je alles zelfs een nationaliteit kopen . Straks mag Poetin ook Turk worden die heeft toch geld genoeg .
  • Dany Hennebel

    2 jaar geleden
    Daar sta je dan met een hoop luxeschepen. Toertjes doen van een paar tientallen kilometer. Maar het zal hem waarschijnlijk een worst wezen. Turkije, een quasi dicatoriale staat die van verschillende walletjes eet, lijkt een veilige haven voor een "persona non grata".