©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Straatracers moeten rijbewijs en auto inleveren in Beringen

Beringen/Tessenderlo -

De politie heeft vrijdagochtend twee straatracers op heterdaad betrapt op de Kasteletsingel in Beringen. Ze haalden snelheden tot 145 km/u. Hun rijbewijzen werden ingehouden en hun auto’s zijn in beslag genomen.

Mireille Maes

De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo voerde in de nacht van donderdag op vrijdag controles uit toen een ploeg op de Kasteletsingel een Audi en een Mercedes op het kruispunt van de Nijverheidsstraat naast elkaar voor het rode verkeerslicht zag staan. Toen het verkeerslicht op groen sprong, trokken de chauffeurs op en startte de race. De auto’s halen snelheden tot 145 km/u. Meer dan dubbel zo snel als de toegelaten 70 km/u. De twee chauffeurs werden op de Koolmijnlaan aan de kant gezet. Ze zijn hun rijbewijs en hun auto een tijdje kwijt.

Rijbewijzen

De controles gebeurden in Beringen op de Koolmijnlaan, op de Beverlosesteenweg, Kasteletsingel en op de Paalsesteenweg en in Tessenderlo op de Industrieweg. Hoge snelheden werden ook vastgesteld op de Paalsesteenweg (124 en 121 km/u) en op de Industrieweg (101 km/u). Er werden nog twee rijbewijs meteen ingetrokken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer