Donderdag kleefde een Belgische activist zich vast aan het wereldberoemde schilderij ‘Meisje met de Parel’ van Vermeer
Volledig scherm
PREMIUM
Donderdag kleefde een Belgische activist zich vast aan het wereldberoemde schilderij ‘Meisje met de Parel’ van Vermeer © DNR

Onze opinie. “Just stop the clowns. Gekken zijn het laatste dat het klimaat nodig heeft”

“Mensen die zich vastkleven aan schilderijen brengen niet zozeer de kunst, maar vooral het klimaat ernstige schade toe”, schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Op een kritiek moment dat het draagvlak zo groot mogelijk moet zijn, creëren ze een beeld dat vooral halve gekken van dit thema wakker liggen.”

48 reacties

  • Bart Verwegen

    1 jaar geleden
    Ze maken van de klimaatcrisis inderdaad een kwestie van marginalen, wie wil zich daar nu mee achter staan?
  • Magda Spriet

    1 jaar geleden
    dit is niet voor het klimaat. dit is gewoon schade toe brengen aan onze geschiedenis
  • Walter Poels

    1 jaar geleden
    Ik lees dat hij via zijn advocaat verklaart geen acties meer te zullen ondernemen in de toekomst. Eén maand cel is dus al voldoende om zijn oneindige inzet voor het klimaat weg te halen. Slechts één conclusie: als het is om show te verkopen voor het klimaat staan ze op de eerste rij, maar als puntje bij paaltje komt kunnen ze niet snel genoeg hun staart intrekken.
  • Theo Van Hoof

    2 jaar geleden
    Hou ze een paar maanden vast in NL. Benieuwd of Umicore daar content mee blijft. Voor de rest als ze zich vastplakken, laten hangen. Is dat op een voetbalwedstrijd? Laat gewoon verder spelen. Eens zien hoe gezellig die het gaat vinden in een schietkraam.
  • Yolande MARIS

    2 jaar geleden
    Dit zijn gewoon terroristen, die worden niet gestraft net zoals de IS leden. De bevolking gaat zelf paal en perk moeten zetten aan de dictatuur van deze maniakken .De EU misbruikt deze klimaat waanzin enkel en alleen om ons nog meer uit te nijpen ,Vander Leyen heeft geen miljarden genoeg om uit te delen aan landen die niet tot de EU behoren ,ze moet nog eerst enkele corrupte landen versneld opnemen in de EU om haar zo geliefde clown Zelensky in de EU te loodsen,ten koste van het westen.