© Instagram @yentlkeuppens

Influencer Yentl Keuppens (30) verbolgen over schaamteloze vraag van bedrijf terwijl ze in het ziekenhuis ligt

Yentl Keuppens (30), bekend van het VIJF-programma Pink Ambition, verdient dezer dagen onder meer haar brood als influencer. En door de vele samenwerkingen met bedrijven, rollen de centjes vlot binnen. De Vlaams-Brabantse belandde woensdag echter in het ziekenhuis, waardoor ze niet meer in staat was om haar job uit te oefenen. Maar dat weerhield een firma er niet van om haar schaamteloos te vragen om een post te maken met één van hun producten. “Kan je alsnog foto’s maken, én een leuke outfit aantrekken?”

Wouter van Biezen

Haar Instagram-pagina telt vandaag zo’n 172.000 volgers, een fanbase waar bedrijven maar al te graag op springen. Een handvol posts waarin Yentl Keuppens reclame maakt voor hun producten, doet haar kassa gretig rinkelen. Voor de onderneemster, die dinsdag nog te gast was op de spectaculaire première van de Zillion-film, is het influencerschap big business. Hoe schijnbaar perfect hun leven ook verloopt, influencers blijven net als jan modaal niet gespaard van gezondheidsproblemen. En daags na de spetterende filmavond, belandde Keuppens in het ziekenhuis en moest ze haar activiteiten noodgedwongen even on hold zetten.

Eén firma zag er klaarblijkelijk geen graten in om haar lastig te vallen en contacteerde de influencer zonder gêne met de vraag om een post te maken. “Hoi Yentl, ik heb gisterenmiddag je pakketje gepost”, begint de mail van de bewuste klant. “Dit zou je vandaag aangekregen moeten hebben. Maar ik zag dat je in het ziekenhuis lag. Zou iemand van je familie of vrienden het naar het ziekenhuis kunnen brengen? Dan kun je de foto’s daar maken”, schrijft de persoon bloedserieus. “Misschien dat ze ook een leuke outfit voor je kunnen meebrengen, in plaats van dat blauwe pak?”, gaat de vrouw nog een stap verder.

Een geshockeerde Keuppens besloot om het opmerkelijke verzoek met haar volgers te delen. “Dit is er echt los over”, uit ze haar ontsteltenis op haar Instagram Stories. “Ik lag daar helemaal niet voor mijn plezier, en al zeker niet om dat te gebruiken als locatie voor een shoot. Hoe kan je nu zo denken?”, zegt ze vol onbegrip.

De influencer laat verder weten dat ze zulke dingen normaal gezien nooit zou posten, maar dat ze dat nu uitzonderlijk wel doet omdat “sommige mensen écht te ver gaan”. “Deze persoon behandelt mij op een respectloze manier. Met zo iemand wil ik nooit meer samenwerken”, concludeert Keuppens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer