Muziekicoon Jerry Lee Lewis overleden op 87-jarige leeftijd

Rock ‘n’ roll-icoon Jerry Lee Lewis is op 87-jarige leeftijd overleden. Dat melden meerdere nieuwsmedia op basis van de entourage van de man. Woensdag meldde de Amerikaanse site TMZ al dat de muzikant overleden was, maar zij moesten dat niet veel later rechtzetten.

Jerry Lee Lewis is op 87-jarige leeftijd in zijn woning in Desoto County in de staat Mississippi overleden met zijn zevende vrouw, Judith Coghlan, aan zijn zijde. Dat bevestigt zijn entourage aan onder meer Rolling Stone.

Een doodsoorzaak werd niet meegedeeld, maar de geliefde muzikant had de laatste heel wat gezondheidsproblemen. In een Facebook-post op zijn officiële pagina was eerder deze week al een foto te zien van Lewis die er erg zwak uitzag terwijl hij de griep had. Daarbij stond er geschreven dat Lewis “eindelijk opgenomen werd in de Country Music Hall of Fame maar hij te ziek was om de ceremonie bij te wonen”.

Lewis was de laatste overlevende ster van een generatie rock-’n-rollartiesten zoals Elvis Presley, Chuck Berry en Little Richard die opkwamen in de jaren 50 . Hij leerde zichzelf op negenjarige leeftijd pianospelen en trad op zijn veertiende voor het eerst in het openbaar op.

Een van zijn tophits was ‘Great balls of fire’, die hij in 1957 uitbracht en te horen was in de Top gun-films.

Voormalig The Beatles-ster John Lennon was zo van de artiest onder de indruk dat hij bij hun ontmoeting in de jaren 70 op zijn knieën zakte en zijn voeten kuste.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER