Nadine Van Der Linden - Welkom in het weekend.
Volledig scherm
PREMIUM
Nadine Van Der Linden - Welkom in het weekend. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

COLUMN. Met nepbloed om de mond schreeuwen kinderen van ‘trick or treat’, wat moet een Vlaming daarmee?

Vanavond zal er op de bel worden geduwd aan menige Vlaamse deur. Onze columniste staat erbij en kijkt ernaar, als moeder van een negenjarige die zich dit keer heeft opgeofferd om de Halloweentocht in goede banen te leiden. Voor je het weet lopen die jonge Dracula’s onder een auto, weet u wel. En eigenlijk is het wel plezierig: langs Vlaamse wegen de reacties op klauwende handjes te zien, alsook de gulle giften.

4 reacties

  • Eddie Strumane

    2 jaar geleden
    Mooie omschrijving!
  • Vanden Berghe Wim

    2 jaar geleden
    Proficiat met dit mooie opiniestuk mevrouw!
  • Tuur schiepers

    2 jaar geleden
    Mevr Van der linden u bent mijn licht is de duisternis.
  • Johan Vervoort

    2 jaar geleden
    De kinderen zijn en blijven de hoop voor de toekomst, mooi verwoord jou opinie stuk!
  1. ONZE OPINIE. “Politici zeggen wel dat ze transparantie willen, maar tegelijk barricaderen ze de deur ernaartoe”
    PREMIUM
    14

    ONZE OPINIE. “Politici zeggen wel dat ze transparan­tie willen, maar tegelijk barricade­ren ze de deur ernaartoe”

    In de Kamer wordt vlak voor het sluiten van het parlement nog een nieuwe wet op openbaarheid van bestuur gestemd. “Eén waarin de regering-De Croo (Open Vld) zich angstvallig heeft vastgeklampt aan haar macht om zelf te kunnen bepalen of ze documenten wil delen met burgers”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Ook in Vlaanderen zijn er deze legislatuur door de regering-Jambon (N-VA) extra drempels gelegd. Politici zeggen dus wel dat ze transparantie willen, maar ze barricaderen de deur ernaartoe.”
  2. COLUMN. Al twintig jaar verdient Jannie Haek anderhalve keer meer dan de premier. Niet slecht voor een socialist die nog kansarmer is opgegroeid dan Conner Rousseau
    PREMIUM

    COLUMN. Al twintig jaar verdient Jannie Haek anderhalve keer meer dan de premier. Niet slecht voor een socialist die nog kansarmer is opgegroeid dan Conner Rousseau

    Columnist Jan Segers heeft sinds jaar en dag een haat-liefdeverhouding met Jannie Haek, de bullebak van de Nationale Loterij. “Het is te zeggen: hij haat mij en ik hou van hem. Oké, Jannie leidt het meest overbodige overheidsbedrijf, wat in dit land geen geringe prestatie is. En ja, bij de Loterij scheldt Jannie als baas al zijn medewerkers uit, mannen en vrouwen. Zonder onderscheid. Dat strekt hem tot eer, toch?”