25 graden Celsius in Ukkel: ‘Nog nooit zo laat in het seizoen nog een zomerdag gehad’

©  fvv

In Ukkel is vanmiddag de temperatuur gestegen tot 25,1 graden Celsius. Nooit eerder is er zo laat op het seizoen nog een zomerdag geweest, meldt VRT-weerman Frank Deboosere.

Bron: BELGA

Bij 25 graden Celsius en meer spreken meteorologen van een zomerse dag. Dat zijn maxima die normaal in juli of augustus worden gehaald, maar in 2022 wordt die temperatuur dus ook bereikt op de laatste zaterdag van oktober.

‘Om 14u10 in Ukkel 25,1°C. Nog nooit hebben we zo laat in het seizoen nog een zomerdag gehad’, meldde Deboosere op Twitter. ‘De allerlaatste zomerdagen sinds het begin van de waarnemingen waren tot dusver 16 oktober 2017 en 16 oktober 2018.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook morgen krijgen we nog uitzonderlijk mooi weer.

In de loop van de dag verschijnt er meer bewolking over het westen en kan er aan zee op het einde van de namiddag eventueel wat lichte regen of een bui vallen. We halen maxima van 17 graden in de Hoge Ardennen tot 22 graden in de Kempen bij een matige wind uit het zuiden tot het zuidwesten.

Maandag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt. Wat regen of tussendoor een bui zijn niet uitgesloten, vooral dan over het westen. Het is nog steeds zacht met maxima van 15 tot 19 graden. De wind waait matig uit zuid tot zuidoost.

Dinsdag trekt eerst een regenzone oostwaarts door ons land. Al snel wordt het overwegend droog met opklaringen vanaf het westen. Het is wat minder zacht met maxima van 13 tot 17 graden. Er waait een matige zuidwestenwind.