© BFM, atv

Explosie beschadigt twee woningen in Wilrijk

Wilrijk -

De bewoners van de Pieter van Passenstraat in Wilrijk zijn zaterdagochtend opgeschrikt door een explosie. Minstens twee gevels van woningen raakten beschadigd. Vermoedelijk zou het gaan om zwaar vuurwerk of een brandbom.

nelo

In Wilrijk was rond zes uur een luide knal te horen. Onbekenden gooiden een explosief naar een woning in de Pieter van Passenstraat. Daarvan raakte de voordeur en ramen zwaar beschadigd. Ook de aanpalende woning liep schade aan de voordeur op. Wellicht gaat het om een zwaar vuurwerk of een brandbom, in de straat hing vlak na de ontploffing een dikke rookwolk.

De politie is aanwezig en stelde een ruime veiligheidsperimeter in. Ontmijningsdienst Dovo en het gerechtelijk labo zijn ter plaatse voor sporenonderzoek.

(Lees verder onder de foto.)

Het raam van de beschadigde woning ligt aan scherven. © BFM

Drie molotovcocktails

LEES OOK. “Volkse buurt” in Wilrijk opgeschrikt nadat drie molotovcocktails naar eethuis worden gegooid: “Link met drugsmilieu wordt onderzocht”

Vorige week werden in Wilrijk nog drie molotovcocktails gegooid naar een eethuis in de Schaliemolenstraat. De zaak brandde volledig uit. Een bewoner van een bovengelegen appartement raakte bevangen door de rook en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Bij dat incident werd vooral een link met het drugsmilieu verder onderzocht.

Dovo kwam ter plekke. ©  BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV