© AP

Clint Eastwood relativeert racisme Trump: “Get over it”

“Dan zal ik voor Trump moeten gaan.” Dat was het antwoord van Amerikaanse acteur Clint Eastwood (86) toen magazine Esquire hem vroeg op wie hij zal stemmen tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In een dubbelinterview met zijn zoon drukte hij zijn steun uit voor de Republikein. Verder kon hij het ook niet laten af te geven op de huidige jonge generatie. “Het is een pussy generation die zich niet durft uit te spreken”, aldus Eastwood.

elaw

Hoewel Amerikaanse acteur Clint Eastwood niet zijn officiële steun uitspreekt, blijkt hij toch een voorkeur te hebben voor Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. “Hij heeft veel domme dingen gezegd”, zei de Gran Torino-acteur in magazine Esquire. “Maar dat geldt voor ze allemaal. En iedereen vindt Trump’s uitspraken racistisch en maakt er een grote poespas rond.” Daarom heeft Eastwood één advies voor Amerika: “Just fucking get over it.”

“Pussy generation”

De acteur had het in dezelfde context ook over de jongere generatie. Volgens de acteur maakt de jeugd deel uit van een “pussy generation” die zich niet durft uit te spreken. “We zien dat mensen elkaar beschuldigen van racisme, maar toen ik opgroeide, was dat allemaal niet racistisch. Iedereen loopt op eieren. Maar mensen worden die politieke correctheid stilaan moe.”

Toch blijkt er nog een andere reden te zijn voor zijn voorkeur voor Trump. “Clinton’s stem is niet aangenaam genoeg om vier jaar naar te luisteren”, zo besloot hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer