(c) Steven Goffin @stubru

Ring rond Brussel volledig dicht in Zaventem tot morgen 12 uur voor afbraak brug

Nog tot morgen 12 uur is de Grote Ring rond Brussel in beide richtingen volledig afgesloten ter hoogte van het complex Zaventem-Henneaulaan. Daar wordt de oude brug van de Henneaulaan over de Ring tussen Zaventem en het bedrijvenpark van Keiberg afgebroken. Vanavond en morgenochtend moet je rekening houden met lange files op de Ring en op de E40 vanuit Leuven.

Op de Grote Ring rond Brussel zijn al lang werkzaamheden bezig voor de bouw van een nieuwe brug bij Zaventem-Henneaulaan. De oude brug uit de jaren zeventig van de vorige eeuw moet weg. In de plaats komen twee nieuwe bruggen waar ook meer ruimte is voor fietsers en voetgangers.

De Werkvennootschap, de organisatie die in opdracht van de Vlaamse overheid instaat voor de aanleg van fietssnelwegen tussen Vlaanderen en Brussel, maar ook voor de toekomstige verbreding van de Ring rond Brussel, heeft in het afgelopen jaar bij Zaventem een nieuwe brug naast de oude gebouwd. Dit weekend gaat die laatste tegen de grond. In de plaats komt dan een tweede nieuwe brug. In de zomer van 2024 moet alles klaar zijn.

Tijdens de afbraak is zowel de Ring rond Brussel als de brug van de Henneaulaan over de snelweg afgesloten voor alle verkeer. Verkeer op de Ring richting Waterloo of Leuven neemt afrit 3 Zaventem-Henneaulaan en rijdt vervolgens voorbij de brug via de Woluwelaan (R22) tot aan de E40, naar de oprit in Kraainem. 

Verkeer richting Antwerpen of Gent verlaat de Ring ter hoogte van afrit 3 Zaventem-Henneaulaan om vervolgens voorbij de brug opnieuw de Ring te nemen. Op het kaartje hieronder zie je alle omleidingen, zowel via de Ring als via de lokale wegen.

(c) De Werkvennootschap

Het spreekt voor zich dat dit niet echt vlot zal gaan. Vooral vanavond van 21 uur tot middernacht en morgenochtend van 9 uur tot de middag, wanneer de weg weer open gaat, kan je lange files verwachten.

Plaatselijk verkeer tussen Zaventem en Diegem rijdt om via de Grote Daalstraat (N262) en de Leuvensesteenweg (N2) en vervolgens langs de Cicerolaan-Zaventemstraat-Jules Bordetlaan (N294) en de Leopold III-laan (N22/A201).

Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Ring in Zaventem (Fietssnelweg F3 Leuven-Brussel), ter hoogte van de spoorlijn van de hogesnelheidstrein.

(c) De Werkvennootschap: de nieuwe brug over de ring, straks krijgt die een mooie tweeling

Meest gelezen